Музеи

Музеи

Онлайн пътеводител на музеите . Музеи по света и у нас. Снимки и туристическа информация за всички музеи . Най-интересните музеи по света.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Държавния исторически музей в МоскваДържавния исторически музей в Москва
10 Юли
Държавният исторически музей в Москва е една от забележителностите на руската столица. Основната сграда на Държавният исторически музей в Москва се намира на Червения площад. Държавният исторически музей в Москва има и доста други филиали.
Музея на Салвадор ДалиМузея на Салвадор Дали
02 Юли
Световноизвестният театър-музей на Салвадор Дали се намира във Фигерас, Испания. Музеят на Салвадор Дали е в сградата на някогашен общински театър. Днес Музеят на Салвадор Дали е вторият по посещаемост музей в Испания.
Центро дел Арте Рейна СофияЦентро дел Арте Рейна София
31 Май
Центро дел Арте Рейна София, който е известен още и като музей Рейна София и музей Кралица София, се намира в Мадрид. Mузей Рейна София е Национален център-музей за съвременното изкуство на 20 в. Mузей Рейна София се намира в края на булевард Прадо.
Център на наследството на ЧайнатаунЦентър на наследството на Чайнатаун
28 Май
Центърът на наследство Чайнатаун в Сингапур e интерактивен музей. В центърът на наследство Чайнатаун в Сингапур можете да разберете всичко за историята на възникването на китайския квартал, както и на самата островна държава.
Музей Плантен-Моретус в АнтверпенМузей Плантен-Моретус в Антверпен
26 Април
Музей Плантен-Моретус се намира в Антверпен. Музей Плантен-Моретус е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Музей Плантен-Моретус е най-старата печатница от времето на Ренесанса.
Островният музей в БерлинОстровният музей в Берлин
25 Април
Островният музей в Берлин е един от най-прочутите музеи в града. Островният музей в Берлин съхранява ценна колекция от картини и скулптори. Островният музей в Берлин е известен като музей Боде.
Музей Орсе в ПарижМузей Орсе в Париж
09 Април
Музей Орсе се намира на брега на река Сена в Париж. Музей Орсе има интересна история. Музей Орсе съхранява не само картини, а всякакви произведения на изкуството.
БухенвалдБухенвалд
25 Февр.
Бухенвалд е немски концентрационен лагер. Бухенвалд е създаден от нацистите през 1937 година. Бухенвалд е превърнат в музей, за да напомня за миналото.
Музей на Мадам ТюсоМузей на Мадам Тюсо
13 Февр.
Музеят на Мадам Тюсо е създаден от скулптурката от Франция Мари Тюсо. Музеят на Мадам Тюсо отваря врати през 1835 година. Музеят на Мадам Тюсо има клонове в най-известните градове по света.
Музей върху вода, ОхридМузей върху вода, Охрид
05 Февр.
Музеят върху вода е една от най-интересните исторически атракции в Охрид. Музеят върху вода се намира върху наколни жилища точно над водата на Охридското езеро. Музеят върху вода е възстановка на праисторически жилища
Пушкински музейПушкински музей
04 Февр.
Пушкинският музей за изобразително изкуство съдържа впечатляващи произведения на изкуството от древността до наши дни. Пушкинският музей се намира се в центъра на Москва, на улица Волхонка 12. Пушкинският музей възниква като музей за отливки.
Национален исторически музей в БукурещНационален исторически музей в Букурещ
15 Септ.
Националният исторически музей в Букурещ е известен и като Национален музей на румънската история. Националният исторически музей в Букурещ заема обща площ от 8000 кв. м. и показва много ценни експонати
Архитектурно-исторически резерват МелникАрхитектурно-исторически резерват Мелник
04 Септ.
Мелник е официално обявен за културно-исторически резерват и за град-музей. Архитектурно-исторически резерват Мелник крие много интересни забележителности като Мелнишките пирамиди.
Немският музей в МюнхенНемският музей в Мюнхен
26 Ноем.
Немският музей се намира в Мюнхен Германия. Това е най-големият музей в света, посветен на технологиите и науката.
Музеят на BMW в МюнхенМузеят на BMW в Мюнхен
26 Ноем.
Музеят на БМВ се намира близо до парка Олимпия в Мюнхен, Германия. Музеят пресъздава историята на автомобилния гигант БМВ.
Исторически музей СамоковИсторически музей Самоков
13 Ноем.
Историческият музей в град Самоков е бил основан през 1930 година. Сградата е построена в края на тридесетте години на миналия век.
Музей на розата в КазанлъкМузей на розата в Казанлък
16 Окт.
Музеят на маслодайната роза се намира в град Казанлък и е разположен в старата сграда на Института по розата. В музея на разота се намира и цяла лаборатория за доказване на автентичността на розово масло