Музеи

Музеи

Онлайн пътеводител на музеите . Музеи по света и у нас. Снимки и туристическа информация за всички музеи . Най-интересните музеи по света.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Исторически музей в БрациговоИсторически музей в Брацигово
10 Окт.
Историческият музей Брацигово се намира в град Брацигово, област Пазарджишка. Историческият музей – Брацигово е част от музейния комплекс на Брацигово.
Музей на солта, ПомориеМузей на солта, Поморие
07 Окт.
Музеят на солта в Поморие представя древна анхиалска технология за производство на морска сол. Днес музеят на солта е разположен в стари постройки до поморийските солници.
Археологически музей СозополАрхеологически музей Созопол
07 Окт.
Археологическият музей на Созопол е основан през 1961 г. и събира на едно място огромното историческо наследство на града от хилядолетия насам.
Даскаловата Къща - Музей на резбарското и зографско изкуствоДаскаловата Къща - Музей на резбарското и зографско изкуство
07 Окт.
Даскаловата къща в град Трявна е единственият в България специализиран музей на резбарското изкуство. Музея на резбарското и зографско изкуство – Трявна е разположен на улица П. Р. Славейков 27.
Велянова къща град БанскоВелянова къща град Банско
07 Окт.
Велянова къща Банско е стар възрожденски дом с уникална архитектура, типична за района и автентичен интериор. Самата Веляновата къща е построена от камък и дърво.
Музей Параход РадецкиМузей Параход Радецки
07 Окт.
Националният музей Параход Радецки е един от най-интригуващите български исторически паметници. Националният музей Параход Радецки в Козлодуй е създаден на 16 март 1982 год.
Природо-научен музей - КотелПриродо-научен музей - Котел
07 Окт.
В Природо-научния музей в град Котел днес се съхраняват грижливо близо 30 000 образци от живата и нежива природа на този северен регион на България.
Къща-музей Алеко КонстантиновКъща-музей Алеко Константинов
07 Окт.
Къщата музей Алеко Константинов е създадена през 1926 г. Къщата-музей Алеко Константинов се намира на ул. Клокотница 6 в Свищов.
Къща-музей Хаджи ДимитърКъща-музей Хаджи Димитър
07 Окт.
Къща-музей Хаджи Димитър е част от Регионален исторически музей в град Сливен. Родният дом на войводата Хаджи Димитър се намира в историческия квартал Клуцохор, на малката уличка Асеновска 2.
Къкринско ханчеКъкринско ханче
30 Април
Къкринското ханче е едно от емблематичните места, в които се случват повратни моменти от българската история. Къкринското ханче днес представлява музей, разказващ за историята на региона през вековете.
Mузей Никола Вапцаров БанскоMузей Никола Вапцаров Банско
25 Август
Mузей Никола Вапцаров се намира в родната къща на Вапцаров, което е разположена на площада в Банско. Музей Никола Вапцаров Банско е наричан още Вапцаровата къща или просто Вапцарницата от банскалии.
Музеят Пергамон в БерлинМузеят Пергамон в Берлин
19 Август
Музеят Пергамон е сред задължителните за всеки пристигнал в Берлин места за посещение. Музеят Пергамон е разположен на острова на музеите, на улица Генхинтер Щрасе 38 в немската столица Берлин.
Музеят ПрадоМузеят Прадо
29 Май
Музеят Прадо е една от най-големите европейски съкровищници разположена в централната част на Мадрид. Прадо е толкова голям и интригуващ и неслучайно привлича любопитни туристи от цял свят.
Пантеонът в РусеПантеонът в Русе
19 Май
Пантеонът в Русе със Статуята на свободата на централния градски площад са двете емблеми на Русе. Пантеонът в Русе е посветен на българските възрожденски.
Ермитажът в Санкт ПетербургЕрмитажът в Санкт Петербург
19 Април
По своите грандиозни размери иколекциите Ермитажът в Санкт Петербург отстъпва единствено на Лувъра в Париж. Ермитажът е разположен на значителните 127 478 кв. м площ.
Лувърът в ПарижЛувърът в Париж
15 Април
Лувърът в Париж (Louvre Paris) е от символите на Париж и на цяла Франция. Наред с многото си забележителности, Лувърът съдържа хиляди предмети на изкуството, сред които и картината на Мона Лиза.
Тейт Модърн в ЛондонТейт Модърн в Лондон
05 Април
Тейт Модърн е колосална галерия на модерното изкуство, която няма равен еквивалент никъде по света. Тейт Модърн е една от забележителностите в Лондон и е уникална по рода си.